Kapusta s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Fazole bílé sterilované
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 0.5 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 1113 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 1012.4 mg
  • Vláknina 21126.2 mg
  • Vitamín A 21126.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.1 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupaný česnek nasekáme. Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy, oloupanou mrkev nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli, česnek a celer podusíme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme polovinu tymiánu. Vše vaříme asi 10 minut, potom přidáme mrkev a kapustu a vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme slunečnicová semínka a okapané fazole. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme zbylým tymiánem.

  • 4

    Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu