Zapékané kapustové listy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 150 g Rýže loupaná
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 84.6 mg
  • Draslík 929.8 mg
  • Vláknina 10323.2 mg
  • Vitamín A 10323.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 240 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka.

  • 2

    Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu