Kořeněná kapusta na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 80 g Rajčata
  • 20 g Olej rostlinný
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 969.9 mg
  • Vláknina 10631.2 mg
  • Vitamín A 10631.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu spaříme a nasekáme na nudličky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, oloupané uvařené brambory nakrájíme na plátky a osolíme špetkou soli.

  • 2

    Kapustu osmažíme na oleji v hlubokém rendlíku. Když kapusta zezlátne, vsypeme sůl, koření, rajčata, vlijeme vodu a pod poklicí dusíme. V závěru dušení vmícháme brambory do kapusty, necháme chvíli prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu