Koroptev s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 60 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Jalovec
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Vývar telecí
  • 2 ks Koroptev
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Kapusta hlávková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 988 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 128 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 1542.5 mg
  • Vláknina 15270.3 mg
  • Vitamín A 15270.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 401.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve osolíme, opepříme, potřeme olejem a obložíme slaninou, převážeme nití. Dáme péct na 20 minut při 220 °C.

  • 2

    Kapustu rozebereme na listy, vykrojíme dřevnaté části a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté polovinu kapusty nakrájíme na proužky a ty orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme pokrájenou mrkev a cibuli. Restujeme 10 minut, osolíme a opepříme. Přidáme jalovec, vývar a zakryté dusíme 20 minut.

  • 3

    Zapékací formu vytřeme máslem, vyložíme listy kapusty, na ty dáme zeleninovou směs a na závěr koroptve. Zalijeme šťávou z pánve. Pečeme ve vodní lázni při 190 °C 60 minut.

Komentáře k receptu