Colcannon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 1113.5 mg
  • Vláknina 11693.2 mg
  • Vitamín A 11693.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Kapustu nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    25 g másla rozpálíme, osmahneme na něm dozlatova slaninu, poté přidáme kapustu a smažíme 5 minut. Poté odstavíme.

  • 3

    Uvařené brambory rozšťoucháme.

  • 4

    Smetanu zahřejeme se zbytkem másla až k varu, poté vlijeme k bramborám.

  • 5

    Vmícháme slaninovou směs, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu