Pohanka s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta růžičková
  • 350 g Pohanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 7 dl Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 53.7 mg
  • Vláknina 5310 mg
  • Vitamín A 5310 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 7 dl vody a pomalu uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme 30 minut.

  • 2

    Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.

  • 3

    V hlubší pánvi na rozpáleném másle s olejem osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme růžičkovou kapustu, osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 4

    Uvařenou pohanku smícháme s kapustou, dochutíme mořskou solí a podáváme.

Komentáře k receptu