Kraple plněné zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Kapusta růžičková
  • 25 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 91.3 mg
  • Vláknina 2606.9 mg
  • Vitamín A 2606.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nádivku: očistíme a omyjeme mrkev, cibuli, růžičkovou kapustu, zeleninu drobně pokrájíme. V rendlíku rozpustíme máslo (1 lžíce), přidáme zeleninu, 0.5 lžičky soli, pepř a pod poklicí za občasného promíchání zeleninu dusíme doměkka 10-15 minut. Poté ji zahustíme strouhankou, nastrouhaným sýrem a přimícháme žloutek.

  • 2

    Připravíme si nudlové těsto. Na vál dáme hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a zamícháme vidličkou. Těsto pomocí rukou dobře uhněteme na tuhé, hladké těsto, zakryjeme ho a necháme chvilku odpočinout.

  • 3

    Poté ho rozválíme na co nejtenší placku. Na jednu polovinu naneseme lžičkou kopečky zeleninové nádivky, okolo nádivky těsto potřeme rozšlehaným bílkem, druhou stranu placky přetáhneme a přitiskneme. Formičkou (nebo sklenicí s ostrým okrajem) vykrájíme kolečka (uprostřed bude nádivka) a okraje k sobě přitiskneme.

  • 4

    Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 5 minut.

  • 5

    Kraple podáváme horké, posypané nasucho opraženou strouhankou (4 lžíce) a polité rozpuštěným máslem (4 lžíce).

Komentáře k receptu