Míchaná vejce s letní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 316.7 mg
  • Draslík 763.2 mg
  • Vláknina 5478.5 mg
  • Vitamín A 5478.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, omytou kapustu nakrájíme na nudličky a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme 3-5 minut, vyjmeme a necháme okapat. Propláchneme studenou vodou a znovu necháme okapat.

  • 2

    V míse ušleháme vejce a bílky. Směs osolíme a okmínujeme.

  • 3

    Pánev potřeme olejem, rozehřejeme, vlijeme vaječnou směs a mícháme asi 3 minuty. Potom přimícháme kapustu, nadrobno nakrájenou šunku a očištěnou, na kolečka nakrájenou cibulku. Za občasného míchání smažíme ještě 2-3 minuty.

Komentáře k receptu