Kapusta dušená s vepřovým masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kapusta hlávková
  • 400 g Vepřová plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory vařené
  • 100 ml Bešamel
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 1009.9 mg
  • Vláknina 7665 mg
  • Vitamín A 7665 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na nudličky, kapustu rozčtvrtíme a vyřízneme košťál, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme maso s cibulí, orestujeme, přiložíme kapustu, zakryjeme a chvilku podusíme. Podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, přidáme trochu bešamelu, promícháme a dusíme odkryté. Pár minut před koncem dušení přidáme česnek a dovaříme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu