Kapustová polévka se sýrem
Suroviny
- 400 g Kapusta hlávková
- 80 g Sýr Parmezán
- 100 g Špagety, Makarony
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 0.5 hrnek Houby sušené
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2269 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 23.7 mg
- Draslík 1129.9 mg
- Vláknina 13631 mg
- Vitamín A 13631 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, omytou a na nudličky nakrájenou kapustu, předem namočené, nakrájené houby, mletou papriku a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem, přidáme nalámané makarony a vaříme doměkka.
-
2
Hotovou polévku podle chuti osolíme.
-
3
Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.