Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mozzarella
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Těstoviny Lasagne
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 12 plátek Pečeně uzená
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5842 kcal
  • Sacharidy 1101 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 200 g
  • Uhlovodany 1098 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 698.1 mg
  • Vláknina 6071 mg
  • Vitamín A 6071 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 180 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme kapustu. Vykrojíme košťál a oddělíme zhruba 6 hezkých listů. V hrnci dáme vařit vodu a asi 1 minutu v ní listy blanšírujeme, dokud nezměknou tak, že se dají zavinout. Pomocí děrované naběračky listy vyjmeme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vodu, ve které jsme listy blanšírovali, nevyléváme.

  • 2

    Připravíme zbytek kapusty. Silnější části listů vykrojíme a ostatní nakrájíme na nudličky. Kapustovou vodu osolíme, přidáme 1 lžíci oleje a po porcích v ní asi 6 minut vaříme plátky lasagní. Když lasagně změknou tak, že se dají zavinout, vyjmeme je a necháme na papírové utěrce vedle sebe okapat.

  • 3

    Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 30 g másla a asi 5 minut na silném ohni na něm za stálého míchání dusíme nudličky kapusty. Kapustu ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kapustu vložíme do větší mísy a necháme trochu vychladnout. Vezmeme blanšírované kapustové listy a mírně je osolíme a opepříme. Na každý list položíme plátky lasagní a tenký plátek uzené pečeně a vše zavineme na canelloni.

  • 4

    Mozzarellu nakrájíme na velmi malé kousky, parmezán nastrouháme. K dušené kapustě přidáme smetanu, vejce, mozzarelu, promícháme. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem a dno vyložíme kapustou. Na kapustu poklademe cannelloni. V malém hrnci rozpustíme zbylé máslo a cannellloni jím potřeme a posypeme parmezánem. Mísu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do studené trouby a pečeme při teplotě 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) asi 40 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, cannelloni s kapustu rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu