Růžičková kapusta v těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 ks Kapusta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat.

  • 2

    Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko.

  • 3

    Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova.

  • 4

    Smaženou růžičkovou kapustu v těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu