Mangold zapečený se šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Mangold
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 280.3 mg
  • Draslík 741 mg
  • Vláknina 5600 mg
  • Vitamín A 5600 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný mangold vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní ve vrstvách střídavě plátky mangoldu a nasekanou šunku. Vše dobře prohřejeme.

  • 3

    Po chvíli přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a solí. Dopečeme, až vejce ve směsi ztuhnou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu