Špenát z mangoldu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mangold
  • 30 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 617.2 mg
  • Vláknina 5432.8 mg
  • Vitamín A 5432.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, krátce povaříme a ocedíme. Po okapání je nameleme na masovém mlýnku.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vývaru z mangoldu, rozšleháme, povaříme.

  • 3

    Po chvíli přidáme umletý mangold, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.

  • 4

    Nakonec do špenátu vmícháme rozšlehané vejce.

Komentáře k receptu