Omeleta s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Mangold
  • 0.04 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.125 l Mléko sójové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 726.4 mg
  • Vláknina 4941.9 mg
  • Vitamín A 4941.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 254.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold opláchneme pod tekoucí vodou a krátce podusíme.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, solí a nasekanou petrželkou. Vlijeme je na pánev s rozehřátým olejem a usmažíme omeletu.

  • 3

    Podušené listy mangoldu upravíme na omeletu, okořeníme muškátem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omeletu v polovině přehneme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu