Mangoldové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 150 ml Vývar slepičí
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mangold
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 128.1 mg
  • Draslík 524.7 mg
  • Vláknina 2564 mg
  • Vitamín A 2564 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.

  • 2

    Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.

  • 3

    Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.

  • 4

    Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.

Komentáře k receptu