Závin s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 175 g Sýr balkánský
  • 800 g Mangold
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 842.8 mg
  • Vláknina 13317.8 mg
  • Vitamín A 13317.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pórkové cibulky nasekáme, balkánský sýr vidličkou rozmačkáme.

  • 2

    Rozehřejeme 3 lžíce másla a 3 lžíce oleje a opečeme na něm pórkové cibulky a nasekané ořechy. Přidáme mangold, podusíme 2 minuty, vmícháme 1 vejce, rozmačkaný sýr, papriku, sůl a pepř.

  • 3

    Zbylé rozpuštěné máslo smícháme s vejcem, 4 lžícemi mléka a olejem. Směsí potřeme listové těsto rozválené na pláty, dáme na sebe a rozválíme do obdélníku.

  • 4

    Ochucený mangold rozprostřeme na těsto, svineme do závinu a položíme na plech. Ve lžíci mléka rozšleháme žloutek a závin jím potřeme.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut.

Komentáře k receptu