Mangold s rozinkami a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mangold
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 4133.6 mg
  • Vitamín A 4133.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold zbavíme košťálu, propereme a natrháme na kousky.

  • 2

    Na pánvi opražíme oříšky, aby získaly světle hnědou barvu. Vyjmeme. Ve stejné pánvi rozpálíme olej, přidáme červenou cibuli na plátky a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme česnek, nakrájený na tenké plátky a smažíme ještě minutu. Přidáme mangold i s vodou, která se zachytila na listech, rozinky a skořici.

  • 3

    Přiklopíme, dusíme 2 minuty, dokud mangold nezavadne.

  • 4

    Přimícháme oříšky, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu