Salát z mangoldu s vepřovými řízečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 10 g Kokos sušený
  • 200 g Mangold
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 ks Mango
  • 3 ks Meruňky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Olej bodlákový
  • 0.56 polévková lžíce Olej bodlákový
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 189.7 mg
  • Draslík 737.3 mg
  • Vláknina 5123.9 mg
  • Vitamín A 5123.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme dužinu manga a meruněk, nasekaný česnek a chilli papričku, med, olej, nakládaný zelený pepř a vše rozmixujeme. Ochutíme kapkou octa, solí, cukrem, kari a paprikou.

  • 2

    Ze stonků mangoldu stáhneme slupku, nakrájíme na úzké podélné proužky a uvaříme, aby zůstal mírně křupavý. Listy ponoříme na okamžik do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme nahrubo.

  • 3

    Lžíci citrónové šťávy promícháme s bodlákovým olejem, solí a nakapeme na mangold.

  • 4

    Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a osolíme. Vidličkou rozšleháme vejce, na další talíř si připravíme strouhaný kokos s trochou chilli koření. Maso nejdříve obalíme ve vejci a poté v kokosu. Opatrně smažíme v nepříliš horkém oleji asi 2 minuty. Kokos se nesmí připálit.

  • 5

    Proužky osmahnutých řízečků rozložíme na ochucený mangold a podáváme s ovocnou omáčkou.

  • 6

Komentáře k receptu