Dušené bílé fazole s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 200 g Mangold
  • 1000 g Fazole cannellini
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 429.2 mg
  • Vláknina 2671.5 mg
  • Vitamín A 2671.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý mangold nahrubo nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, najemno nakrájenou mrkev, oregano a bobkový list. Smažíme asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě 1/2 minuty.

  • 3

    Do pánve vsypeme mangold a přilijeme vývar. Podusíme za občasného promíchání 2 minuty., přisypeme scezené fazole a pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.

  • 4

    Pokličku odstraníme a povaříme ještě 5 minut, aby mangold změkl. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Bobkový list vyjmeme a směs posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře k receptu