Bramborový nákyp s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 90 g Máslo bylinkové
  • 20 g Rukola
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 1547.8 mg
  • Vláknina 12731 mg
  • Vitamín A 12731 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.

  • 2

    Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.

  • 3

    Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu