Řeřichová polévka s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Brambory
  • 80 g Cibule
  • 120 g Řeřicha
  • 50 g Rukola
  • 900 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.7 mg
  • Vláknina 1407 mg
  • Vitamín A 1407 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji zpěníme cibuli. K cibuli přidáme na kousky nakrájené brambory, řeřichu a rukolu a restujeme asi 5 minut.

  • 2

    Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl.

  • 3

    Polévku uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme, než brambory změknou.

  • 4

    Po uvaření z polévky odstraníme bobkový list, přidáme zakysanou smetanu a vše dohladka rozmixujeme. Před podáváním dochutíme pepřem.

Komentáře k receptu