Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Rukola
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 51.6 mg
  • Draslík 881.3 mg
  • Vláknina 4506.7 mg
  • Vitamín A 4506.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.

  • 2

    Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.

  • 3

    Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.

Komentáře k receptu