Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 251.3 mg
- Vláknina 1684.2 mg
- Vitamín A 1684.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné malé cibulky vložíme do pekáčku, polijeme je olejem, osolíme a opepříme podle chuti, vše dobře promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Cibulky pečeme přibližně 35-40 minut do zlatohněda. 
- 
                                2Listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat a dáme do mísy. Tvrdý kozí sýr nastrouháme na hoblinky a odložíme. 
- 
                                3Upečenou cibuli vyjmeme z pekáčku děrovanou naběračkou a odložíme do misky. Šťávu s omastkem z cibule ochutíme troškou octa, promícháme a touto zálivkou polijeme salátové listy. Znovu je zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. Na každou porci salátu poklademe upečené cibulky, které posypeme hoblinkami sýru a ihned podáváme s čerstvým chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        