Špenátové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 120 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 116.4 mg
  • Draslík 600.1 mg
  • Vláknina 4702.8 mg
  • Vitamín A 4702.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát spaříme ve vařící vodě, ochladíme a po okapání jej umeleme najemno.

  • 2

    Přimícháme vejce, máslo, sekanou petrželku, sůl, pepř a podle potřeby přidáme trochu mouky a strouhanky. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme na pomoučeném prkénku karbanátky a smažíme je na oleji.

Komentáře k receptu