Špenátový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.333333 l Mléko plnotučné
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 268.7 mg
  • Draslík 1477.8 mg
  • Vláknina 11253.5 mg
  • Vitamín A 11253.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 538.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy špenátu povaříme a umeleme.

  • 2

    Žloutky našleháme do pěny, přidáme v mléce navlhčenou a vymačkanou žemli, sůl, umletý špenát a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto vložíme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 45 minut.

  • 4

    Pudink vyklopíme a podáváme zdobený smaženou strouhankou, politý máslem nebo citronovou omáčkou.

Komentáře k receptu