Vřeténka se špenátem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Slanina vepřová
  • 225 g Špenát listový čerstvý
  • 340 g Těstoviny konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 448.1 mg
  • Vláknina 4227.3 mg
  • Vitamín A 4227.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.

  • 4

    Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu