Špenát s pórkem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 271 mg
  • Draslík 1121.9 mg
  • Vláknina 11931.2 mg
  • Vitamín A 11931.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek nakrájíme na kolečka. Očištěný a omytý špenát necháme okapat a nahrubo jej nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriku a pórek a opékáme asi 3 minuty. Potom přidáme špenát a necháme jej změknout. Zeleninu poprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, smetanu, uvedeme do varu a podusíme asi 7 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme uvařenými rozpůlenými vejci.

Komentáře k receptu