Telecí závitky
Suroviny
- 300 g Ořechy lískové
 - 100 g Rajčata
 - 800 g Telecí kýta
 - 800 g Špenát listový čerstvý
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.94 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 355 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 433.7 mg
 - Draslík 2474 mg
 - Vláknina 24355.3 mg
 - Vitamín A 24355.3 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.2 mg
 - Vitamín E 16.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bazalku se špenátem propláchneme, osušíme a nasekáme. Ořechy nasekáme, přidáme ke špenátu. Česnek oloupeme, prolisujeme k ostatním. Přidáme oloupaná rajčata, vmícháme olej a přidáme nastrouhané pecorino. Přisypeme mouku, přidám žloutky, vypracujeme těsto, osolíme, opepříme a přidáme nové koření.
 - 
                                2
Očištěné maso nakrájíme na plátky, pokryjeme směsí, srolujeme a připevníme špejlí.
 - 
                                3
Závitky vkládáme na rozehřátý olej a opečeme 5 minut na každé straně.