Flan z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 800 g Mušle srdcovky
  • 100 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Estragon
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 275.1 mg
  • Vláknina 5861.8 mg
  • Vitamín A 5861.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé mušle očistíme a vaříme při vysoké teplotě ve 1/4 litru vody v zakrytém hrnci 5-6 minut. S hrncem občas zatřeseme.

  • 2

    Nerozmrazený špenát dáme do hrnce s trochou vody a dusíme 5-10 minut. Necháme okapat, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Špenát smícháme se strouhankou, vejcem a smetanou.

  • 3

    Mušle vyjmeme z hrnce, otevřeme a maso vyndáme. Přidáme ho do vaječné směsi spolu se sušeným estragonem a solí.

  • 4

    Malé formičky vymažeme máslem nebo tukem, naplníme do tří čtvrtin směsí s mušlemi a pečeme ve vodní lázni v předehřáté troubě na 125 °C asi 20 minut.

Komentáře k receptu