Jarní zeleninová příloha
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 200 g Mrkev kořen
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 300 g Zelí čínské
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 0.5 hrst Petržel - nať
 - 0.5 hrst Bazalka
 - 0.25 hrst Tymián čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Vegeta
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1130.8 mg
 - Vláknina 15228.8 mg
 - Vitamín A 15228.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý špenát necháme okapat. Tymián, bazalku opláchneme, lístky otrháme, pár jich necháme na ozdobu, ostatní jemně nasekáme, každou bylinku zvlášť. Zeleninu očistíme, oloupeme, cibuli drobně nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na plátky, brambory na kostičky a zelí na proužky.
 - 
                                2
Jarní cibulky s natí nakrájíme na plátky. Cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme mrkev a brambory, 2 minuty restujeme, poté vmícháme celer a zelí. Posypeme vegetou, osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením. Přilijeme 100 ml vody a pozvolna dusíme přikryté 15 minut. Poté zlehka vmícháme špenátové listy a tymián. Za občasného promíchání dusíme 10 minut. Dle chuti osolíme, okořeníme, přidáme nakrájené bylinky.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme lístky bazalky a petrželkou a podáváme jako přílohu.