Ústřice Rockefeller

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Anglická slanina
  • 100 g Strouhanka
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Martell cognac
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 16 ks Ústřice
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 943 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 234.8 mg
  • Draslík 1126 mg
  • Vláknina 5018.3 mg
  • Vitamín A 5018.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem.

  • 2

    Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku.

  • 3

    Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu