Špenátový předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 120 g Salám uherský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 748 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 724.1 mg
  • Vláknina 5775.8 mg
  • Vitamín A 5775.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý čerstvý špenát krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle osmahneme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek, přidáme špenát, osolíme, opepříme a okořeníme nadrceným koriandrem.

  • 3

    Špenát upravíme na talíře, obložíme vždy plátkem šunky, plátky salámu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu