Špenát v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 12.3 mg
 - Draslík 64.3 mg
 - Vláknina 585.8 mg
 - Vitamín A 585.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku.
 - 
                                2
Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme.
 - 
                                3
Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Podáváme s noky.