Špenát v bílé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 64.3 mg
  • Vláknina 585.8 mg
  • Vitamín A 585.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku.

  • 2

    Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme.

  • 3

    Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.

  • 4

    Podáváme s noky.

Komentáře k receptu