Krevetky na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Kerblík
  • 10 ml Olej olivový
  • 100 ml Dolin - Vermouth
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 166.5 mg
  • Draslík 1080.3 mg
  • Vláknina 12912.5 mg
  • Vitamín A 12912.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomerančovou a citronovou šťávu přecedíme do mističky. Krevetky oloupáme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a utřeme. Omyjme pažitku a kerblík, osušíme je a pokrájíme. Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat a potom je krátce podusíme v páře.

  • 2

    Do pánve nalijme olej a smažíme na něm dorůžova 2-3 minuty krevetky. Obracíme je, aby byly stejnoměrně zbarvné. Osolíme je a opepříme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme vermut a necháme ho prudce vyvařit. Potom přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až bude omáčky poloviční množství.

  • 3

    Přidáme do omáčky osmažené krevetky a při mírné teplotě je asi 1 minutu prohříváme. Stáhneme pánev ze sporáku a přidáme do ní kousky pokrájeného másla. Vidličkou vmícháme máslo do omáčky.

  • 4

    Na nahřáté talíře rozložíme špenátové listy, doprostřed položíme krevetky, přelijeme omáčkou a posypeme pokrájeným kerblíkem a pažitkou. Hotový pokrm servírujeme horký.

Komentáře k receptu