Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Treska aljašská
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 1 g Česnek
  • 2 g Pažitka
  • 4 g Kopr čerstvý
  • 200 g Mník
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 1517.6 mg
  • Vláknina 8727.5 mg
  • Vitamín A 8727.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřený česnek zlehka opečneme na oleji. Poté přimícháme očištěný špenát a podusíme 3 minuty. Po třech minutách špenát vypneme a uložíme do tepla.

  • 2

    Vykoštěnou tresku naporcujeme na menší kousky, které oslolíme, opepříme a pokapeme citronem.

  • 3

    Mníka také nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

  • 4

    Z krevet sloupeme černá střívka a zlehka osolíme a opepříme.

  • 5

    Na másle a oleji orestujeme všechny tři nasolené druhy ryb. Ryby restujeme z každé strany 5 minut. Hotové ryby opět odložíme do tepla.

  • 6

    Nyní připravíme omáčku.

  • 7

    Na jemno kakrájenou cibulku orestujeme na zbylém másle. Jakmile cibulka zhnědne, zalijeme jí vývarem a vínem. Vzniklou tekutinu vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří na 1/2 z celkového množství. K vzniklé tekutině přimícháme rajský protlak a opepříme. Nakonec promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a postrouháme muškátovým oříškem. Vše chvilku promícháme a prohřejeme.

  • 8

    Špenát před podáváním dochutíme solí a muškátovým oříškem. Poté jej upravíme na talíře. Ke špenátu zdobíme rybí směs. Vše podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu