Sépiové rizoto s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sépie
  • 300 g Rýže Basmati
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Petržel - nať
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Olej olivový
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1524 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 1269.7 mg
  • Vláknina 6622.5 mg
  • Vitamín A 6622.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme šalotky a jemně nasekáme. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Vykucháme sépie, sloupneme z nich vnější blánu, vyjmeme hřbetní kost a pokrájíme na proužky. Nasekáme petrželku.

  • 2

    Očistíme špenátové listy a pokrájíme na nudličky. Uvedeme do varu rybí vývar. Do pánve nalijeme olej a osmažíme na středním plameni nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Za občasného zamíchání přiléváme horký rybí vývar, ve kterém vaříme rýži 15-18 minut.

  • 3

    Na oleji osmažíme nasekanou šalotku a přidáme houby a smažíme.

  • 4

    Přidáme na nudličky pokrájené sépie a za občasného zamíchání smažíme.

  • 5

    Přidáme pokrájený špenát, osolíme a opepříme. Vše dusíme na mírném plameni 2 minuty. Přidáme směs hub, špenátu a sépií. Již měkké rizoto al dente stáhneme z ohně, vmícháme na kousíčky pokrájené máslo. Necháme pod pokličkou dojít. Horké podáváme.

Komentáře k receptu