Špenátová barbouillade

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1000 g Baby špenát
  • 500 g Brambory
  • 10 g Fenyklová semínka
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1749.6 mg
  • Vláknina 20905.7 mg
  • Vitamín A 20905.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 341.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme listy špenátu a necháme je chvíli spařit ve vařící, osolené vodě.

  • 2

    Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme, necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji.

  • 3

    Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Společně se špenátem přidáme ke smažící se cibuli. Přisypeme všechno koření, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek.

  • 4

    Přilijeme 1 l vařící vody a přiklopené poklicí vaříme cca 40 minut do vyvaření veškeré vody.

  • 5

    K uvařené směsi přidáme rozklepnutá, nerozšlehaná vejce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu