Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1270 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 186 mg
 - Draslík 846.1 mg
 - Vláknina 10017 mg
 - Vitamín A 10017 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát očistíme, omyjeme a blanšírujeme v dostatečném množství vařící osolené vody. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme okapat, dobře vymačkáme a nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Kozí sýr smícháme se špenátem a s vejci, okořeníme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán a mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky a necháme je v horké vodě těsně pod bodem varu táhnout asi 4 minuty.
 - 
                                3
Zpěníme máslo a osmažíme na něm proužky parmské šunky a otrhané lístky šalvěje. Noky vybereme odpěňovačkou, upravíme na talíře a přelijeme horkým máslem.