Bramborový salát s krevetami
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 10 g Sůl
 - 8 g Paprika mletá sladká
 - 150 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 300 g Chřest zelený
 - 100 g Salát hlávkový
 - 100 ml Citronová šťáva
 - 60 ml Olej olivový
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1023 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 39.4 mg
 - Draslík 382.5 mg
 - Vláknina 5496 mg
 - Vitamín A 5496 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám.
 - 
                                3
Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce.
 - 
                                4
Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej.
 - 
                                5
Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme.