Francouzská železitá polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 4 g Hrášek
  • 5 g Pažitka
  • 375 g Špenát listový čerstvý
  • 2 g Máta
  • 15 g Máslo tradiční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1149 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 722.9 mg
  • Vláknina 7711.7 mg
  • Vitamín A 7711.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme.

  • 2

    Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou studeného vývaru a dobře promícháme.Pak přidáme hrášek,špetku cukru, vegetu přilijeme zbytek vývaru a za občasného míchání přivedeme do varu. Poté vaříme zvolna ještě několik minut, aby hrášek změkl.

  • 3

    Po uvaření odstavíme a rozmixujeme do krémové konzistence.

  • 4

    Rozmixovanou polévku dochutíme solí, zlehka prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme.

  • 5

    Porce na talířích ozdobíme lístkem čerstvé máty.

Komentáře k receptu