Mrazíkova zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 20 g Kedlubna
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mrkev kořen
  • 50 g Pórek
  • 10 g Houby sušené
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1245 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 684 mg
  • Vláknina 8047.2 mg
  • Vitamín A 8047.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si očistíme a na kostičky nakrájíme brambory, mrkev, kedlubnu a namočíme si houby do studené vody.

  • 2

    Potom v hrnci rozpustíme máslo, vsypeme do něho drobně nakrájenou cibuli s pórkem a krátce opečeme. Přidáme mrkev, brambory a kedlubnu, ještě asi dvě minuty mícháme.

  • 3

    Zmírníme oheň, osolíme, přidáme namočené houby, podlijeme vývarem, přiklopíme a vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté do polévky vložíme nasekaný špenát a zvolna dovaříme.

  • 4

    Polévku podáváme horkou. Můžeme ozdobit sekanými vařenými vejci. být.

Komentáře k receptu