Koule masové se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Vepřové maso tučné
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Bambusové výhonky konzervované
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 2.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 plátek Šunka uzená
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 761.2 mg
  • Vláknina 7421.3 mg
  • Vitamín A 7421.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.

  • 2

    Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.

  • 4

    Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu