Fusillový salát se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Cibulka jarní
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 50 g Oříšky piniové
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 10 g Chilli paprička
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1199.7 mg
  • Vláknina 16066.7 mg
  • Vitamín A 16066.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Po vychladnutí je dáme do velké salátové mísy.

  • 2

    Z cibulek odřízneme zelenou nať a cibulky nakrájíme šikmo na kolečka. Těstoviny promícháme se sušenými rajčaty, špenátem, cibulkami, piniovými oříšky a oreganem.

  • 3

    Z česneku, oleje, najemno nakrájených chilli papriček, soli a pepře připravíme zálivku. Všechny suroviny dáme do skleničky se šroubovacím uzávěrem a důkladně je protřepeme.

  • 4

    Zálivku nalijeme na salát, zamícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu