Palačinkové řezy se špenátem
Suroviny
- 0.8 g Máslo čerstvé
 - 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 300 g Špenátový protlak mražený
 - 50 g Solamyl - bramborový škrob
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Gouda
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Cukr moučkový
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1104 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 208 mg
 - Draslík 310.8 mg
 - Vláknina 6317.5 mg
 - Vitamín A 6317.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme mouku, solamyl, sůl, cukr, mléko, promícháme a metlou vyšleháme těsto na palačinky. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm usmažíme tenké palačinky.
 - 
                                3
Špenátový protlak necháme rozmrazit, vmícháme do něj prolisovaný česnek, jedno vejce, trošku smetany, osolíme, opepříme a špenátovou směsí potřeme palačinky. Zavineme je, rozkrájíme na plátky, vyskládáme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi 15 minut, vyndáme z trouby, naporcujeme na talířky a ihned ještě teplé podáváme.