Milánská terina
Suroviny
- 280 g Lilek
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 500 g Žervé
 - 150 g Paprika žlutá
 - 250 g Paprika červená
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Pesto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 67.5 mg
 - Draslík 283.6 mg
 - Vláknina 4778.8 mg
 - Vitamín A 4778.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké špenátové listy spaříme 30 vteřin ve vroucí osolené vodě. Scedíme, opláchneme ve studené vodě a otřepeme. Formu na terinu vyložíme listy.
 - 
                                2
Lilek potřeme olejem a grilujeme ho 6–8 minut po každé straně. Upečeme a oloupeme papriky. Poloviny paprik nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Zamícháme žervé, vejce, smetanu, strouhaný parmezán, pesto, pepř a sůl.
 - 
                                4
Dno formy pokryjeme trochou sýrového krému. Klademe vrstvy červených paprik, poloviny baklažánu, žlutých paprik, pak zbývající baklažán a červenou papriku a mezi každou vrstvu dáme vrstvu sýrovou. Zakončíme sýrem. Přehneme přes něj špenátové listy.
 - 
                                5
Terinu zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a zalijeme do poloviny vroucí vodou. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. Vyjmeme jej z vody a necháme vychladnout, pak důkladně vychladíme v chladničce. Nakrájíme a podáváme.