Benátské palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 375 g Hříbky čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 375 g Kuřecí maso vařené
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 8 ks Palačinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 1178.1 mg
  • Vláknina 8743.3 mg
  • Vitamín A 8743.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené hříbky a za občasného míchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme mouku, mícháme a postupně přiléváme vývar. Průběžně promícháváme a asi 10 minut zvolna vaříme. Přidáme kuřecí maso, tymián, dochutíme pepřem a solí. Opláchnutý špenát asi 2 minuty zahříváme, potom necháme dobře okapat a vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Přidáme máslo a muškátový oříšek. Špenát rozložíme do nízké zapékací misky.

  • 2

    Směs masa a hub rozdělíme na 8 palačinek, stočíme je a vyrovnáme v jedné vrstvě na špenát.

  • 3

    Posypeme sýrem a pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě při 190 °C.

Komentáře k receptu