Špenátové cannelloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Šunka parmská
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 300 ml Omáčka bešamelová
  • 1 ks Pažitka
  • 12 ks Cannelloni
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 463.2 mg
  • Vláknina 4346 mg
  • Vitamín A 4346 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.

  • 3

    Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.

  • 4

    Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

  • 5

    Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.

  • 6

    Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.

Komentáře k receptu