Špenát na způsob krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 150.2 mg
  • Draslík 1498.9 mg
  • Vláknina 12245 mg
  • Vitamín A 12245 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.1 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy umyjeme, nasekáme a vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde je vaříme asi 15 minut do měkka. Uvařený špenát scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo. přidáme drobně nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, posypeme moukou, vysypeme připravený špenát, zalijeme smetanou, přidáme vejce a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvařené jídlo stáhneme ze sporáku a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu