Indická cizrna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 225 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 598.3 mg
  • Vláknina 12353 mg
  • Vitamín A 12353 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme cizrnu, poté ji dáme do hrnce s vodou, aby ji zakryla, přidáme skořici, hřebíček, celý neloupaný česnek, který jsme rozmačkali, a uvedeme do varu. Poté necháme 50 minut vařit, dokud není cizrna měkká. Stáhneme pěnu, která se vytvořila.

  • 2

    Do woku dáme lžíci oleje, utřeme zbývající česnek, dáme do woku s olejem a nakrájenou cibulí, smažíme 5 minut.

  • 3

    Z cizrny vyndáme hřebíček, česnek, skořici a necháme okapat. Rozmixujeme v mixéru 0.5 hrnečku cizrny s cibulí, česnekem, lžící oleje a citronovou šťávou, dokud nebude směs hladká. Vmícháme do zbylé cizrny pyré.

  • 4

    Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme koriandrová semínka a minutu smažíme. Přidáme nakrájená rajčata a špenát. Pod pokličkou vaříme minutu, aby špenát zvadl. Vmícháme nasekaný koriandr a odstavíme.

  • 5

    Cizrnu přendáme do mísy, navrch dáme špenát a podáváme.

Komentáře k receptu